Altijd up-to-date met de integratie van PDM & ERP


Altijd up-to-date met de integratie van PDM & ERP

80% van de lezers zal zich in het volgende herkennen: na het maken van een ontwerp, genereert u een stuklijst zoals die hierboven. Dan volgt de administratieve afhandeling… U zet de lijst handmatig over naar uw ERP systeem. Hierna kunnen ook andere afdelingen, zoals inkoop en productie, ermee aan de slag. Dit overtypen is geestdodend, en bovendien: hoe vaak is het al gebeurd dat u deze stap bent vergeten? Of dat er een fout in de stuklijst is geslopen?

U zou veel tijd besparen als u deze handeling over kon slaan. Bedenk wat u met die tijd zou kunnen doen! U zou een nieuw ontwerp kunnen maken, uw bureau opruimen, of eens op tijd aanschuiven bij het eten en daarna uw hond meenemen voor een wandeling. Enfin, u kunt uw tijd wel beter gebruiken dan het overtypen van lijsten. Met de koppeling van CAD2M kan dit!

Alles begint bij een goede organisatie van uw tekenbestanden. Hiervoor gebruikt u SOLIDWORKS PDM. PDM organiseert uw bestanden, waardoor er geen dubbele gegevens ontstaan, u altijd de laatste versie weet te vinden en gegevens niet overschreven worden.

PDM-folder-2.png

Oke, u heeft al uw tekengegevens netjes georganiseerd in uw data management systeem. Maar nu wil de afdeling inkoop aan het werk met uw stuklijst. En dan? Via de CAD2M koppeling praten uw PDM en ERP systeem met elkaar. Het overzetten van uw stuklijst ziet er dan zo uit:

PDM-ERP-koppeling-3.png

Met één muisklik wordt alle informatie automatisch in het ERP systeem geschoten. Alle afdelingen binnen uw bedrijf werken direct met de laatste stand van zaken. En u? U houdt uw handen vrij voor leukere dingen.

Kijkt u ook al uit naar die wandeling met uw hond? Informeer dan bij CAD2M naar de mogelijkheden: www.cad2m.nl/contact/.

Blogoverzicht