DriveWorks 14: what’s new?


DriveWorks 14: what’s new?

De nieuwe release van DriveWorks komt eraan! Tijdens DriveWorks World kregen we een voorproefje van alle nieuwe snufjes in DriveWorks 14, de versie die volgt op DriveWorks 12. In dit artikel vindt u de belangrijkste ontwikkelingen. Enne, mocht u zich afvragen wat er is gebeurd met DriveWorks 13... Tja, die Engelsen hebben het bijgeloof blijkbaar hoog zitten.

3D preview
De 3D preview is op veel punten verbeterd. De belangrijkste verandering is dat de preview dynamisch getoond kan worden. Door van tevoren renders van verschillende uitvoeringen in te laden, kan een samenstelling direct weergegeven worden. De afbeelding hoeft dan niet eerst door SOLIDWORKS gegenereerd te worden, u begrijpt hoeveel tijd dit kan besparen! Andere aanpassingen in de 3D preview zijn:

  • Het renderen van glas is verbeterd, zodat ook glazen producten mooi en waarheidsgetrouw weergegeven worden;
  • U kunt animaties laten weergeven in de 3D preview;
  • Er kan gekozen worden voor een 2D preview, bijvoorbeeld bij trage systemen of mobiele apparaten die webGL niet ondersteunen;
  • Touch point feature: U kunt een actie koppelen aan een bepaald onderdeel. Zo kan er bij een klik op de preview bijvoorbeeld extra informatie weergegeven worden.

Model insight
Het is nu mogelijk om een specificatie te debuggen tijdens het genereren. Stap door de regels heen, ontdek waar mogelijke fouten zitten of sla een regel over.

Calculation tables
Waar tabellen voorheen alleen statisch waardes weer konden geven, zijn ze in DriveWorks 14 intelligent. De cellen hebben rekenkracht, waardoor er real-time berekeningen kunnen worden uitgevoerd.

DriveWorks-5a.jpg

Generation tasks
Bespaar extra programmeerwerk door acties toe te voegen tijdens het genereren van het model. U kunt bijvoorbeeld denken aan Zoom to Fit of het maken van afbeeldingen, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. In een intuïtieve interface maakt u eenvoudig acties aan, zoals:

  • Automatisch mates en onderdelen plaatsen in de assembly;
  • Een assembly loop creëren om onderdelen vaker te laten genereren;
  • Automatische ballooning in werktekeningen;
  • Automatisch maten verwijderen indien onderdelen zijn komen te vervallen.

Werktekening genereren
U kent het vast wel: te grote afbeeldingen op de werktekening, waardoor views door elkaar lopen. Om een goede weergave te krijgen, moet u zelf de juiste schaal instellen. In DriveWorks 14 is dit verleden tijd. U geeft de positie en grootte van de view in, en de ideale schaal wordt daarna automatisch berekend.

Maakt u nog geen gebruik van DriveWorks, maar bent u wel nieuwsgierig geworden? Neem dan eens een kijkje op driveworkslive.com, hier kunt u de software uitproberen. Denkt u dat DriveWorks iets voor u is? Neem dan contact met ons op via cad2m.nl/contact.

Blogoverzicht