DriveWorks: de laatste ontwikkelingen


DriveWorks: de laatste ontwikkelingen

Begin maart was het zo ver: DriveWorks World 2017! Dé plek om uw DriveWorks kennis bij te spijkeren, collega's van over de hele wereld te ontmoeten en nieuwe functies van DriveWorks 15 te zien. CAD2M kon dan ook niet ontbreken op deze bijeenkomst. Specialisten Henry en Carola waren uw ogen en oren: hieronder hun belangrijkste bevindingen.

CPQ managementtools
CPQ staat voor 'Configure, Price, Quote'. Hiermee genereert u verkoopdocumenten voor elke configuratie van uw product. Maar u wilt natuurlijk meer informatie: hoeveel van mijn offertes zijn daadwerkelijk orders geworden? Welke productconfiguraties komen het meeste voor? Driveworks introduceert daarom een set aan managementtools. Hiermee krijgt u eenvoudig overzicht, maakt u rapporten en beheert u de verschillende documenten. De tools kunt u zo aanpassen dat ze precies aansluiten bij uw informatiebehoefte, zo haalt u het optimale uit uw configurator.

DriveWorks-configurator3.jpg

Drive 3D verbeteringen
Drive 3D is de preview die klanten zien bij het invullen van uw DriveWorks formulier. Het is de visuele feedback op hun input, voordat deze naar de productie wordt gestuurd. In DriveWorks 15 zijn er verschillende verbeteringen doorgevoerd in de preview. Drive 3D is een stuk sneller geworden, er komt veel minder laadtijd aan te pas. Ook is het inrichten van een lege ruimte in de configurator verbeterd: met Pick&Place is het mogelijk om voorwerpen of onderdelen op te pakken en in de ruimte te plaatsen zoals u wil. Daarnaast zijn lichtbronnen nu aanpasbaar voor een levensechte ervaring. Met Drive 3D kunt u ook een spare part selector van uw assembly maken, om de verkoop van reserveonderdelen te automatiseren. Aan de hand van bijvoorbeeld het productnummer kunnen klanten zelf opzoeken welke onderdeel kapot is en deze direct bestellen.

Templates
DriveWorks voegt zeer actief templates toe. Met deze sjablonen kan iedereen eenvoudig en snel aan de slag met de configurator. U vindt bijvoorbeeld een standaard layout voor offertes, orderbevestigingen en facturen. U vult het formulier met uw eigen informatie, of past het geheel aan naar uw eigen wensen.

Uitbreiding van ons DriveWorks team
Mogelijk kent u onze Carola al van de SOLIDWORKS helpdesk of als presentator op de klantendag. Zij gaat zich nu meer toeleggen op DriveWorks projecten. Tijdens DriveWorks World nam ze dan ook deel aan het trainingstraject. Na een succesvolle examenopdracht, is ze nu gecertificeerd DriveWorks Professional: "Het was wel spannend in het begin, maar uiteindelijk was het heel leuk. Ik heb zin om met DriveWorks aan de slag te gaan!".

DriveWorks-World-17.jpg

Blogoverzicht