Hoe CAD2M haar steentje bijdroeg aan de re-integratie van een engineer


Hoe CAD2M haar steentje bijdroeg aan de re-integratie van een engineer
De training werd feestelijk afgesloten met taart in de kantine van Pasman Motoren.

Als techneuten het maximale uit SOLIDWORKS willen halen, help ik ze natuurlijk graag verder. Zo mocht ik ook re-integrerend engineer Bart Laarkamp begeleiden. Ik heb hem 10 ochtenden getraind in Advanced Part modeling, Advanced Assembly modeling en PhotoView 360.

Bart is een leergierige SOLIDWORKS gebruiker die ik anderhalf jaar geleden voor het eerst sprak via de CAD2M helpdesk. Hij zat toen in een rolstoel door een zeldzame auto-immuunziekte, die zijn leven een aantal jaar daarvoor volledig veranderd had. Toen Bart 4 jaar geleden ziek werd door een ontsteking in de hersenstam , was hij een hardwerkende SOLIDWORKS tekenaar en projectleider bij Pasman Motoren en Aggregaten. Het is een wonder dat Bart deze auto-immuunnziekte überhaupt overleefd heeft én vandaag de dag zelfs weer kan lopen.

Render-Bart-Laarkamp.JPG

Deze render is gemaakt door Bart. De 3Dconnexion muis modelleerde hij eerst in SOLIDWORKS en vervolgens plaatste hij deze met PhotoView360 in een foto van zijn bureau.

In het re-integratie traject dat Bart doorloopt, heeft CAD2M een rol mogen vervullen. In 10 halve trainingsdagen mochten we hem helpen om een nog snellere en succesvollere SOLIDWORKS gebruiker te worden. Voor mij was het een eer dat Bart vroeg of ik hem de trainingen wilde geven. Ik kijk terug op een bijzondere periode, waarin ik veel plezier heb beleefd aan het trainen van deze leergierig jongeman. Maar, alleen met leergierigheid kom je er naar mijn mening niet. SOLIDWORKS heeft overweldigend veel mogelijkheden die je onder de knie moet krijgen en daarnaast moet je feeling hebben voor techniek. Maar dat zit bij Bart wel goed! Hij heeft zich door een zware periode geknokt en heeft zich vervolgens gretig in SOLIDWORKS verdiept. Ik verwacht dan ook dat deze vechter menig SOLIDWORKS gebruiker het nakijken gaat geven.

Hierbij wil ik Bart bedanken voor de tijd die ook voor mij zeer leerzaam was. En natuurlijk voor de lekkere taart, waarmee de training feestelijk werd afgesloten (zie de foto bovenaan de blog). Ik wens je veel succes bij het halen van het CSWP en het ontwerpen van de vele indrukwekkende technische constructies die ongetwijfeld nog zullen volgen.


Blogoverzicht