3D printen | De zomer komt eraan! Let op de invloed van buitentemperaturen


3D printen | De zomer komt eraan! Let op de invloed van buitentemperaturen

3D printen is een strijd der temperaturen. De dddrop Leader 3D printer is uitgerust voor het printen van verschillende materialen met strikte temperatuureisen. Als de kamertemperatuur stijgt, is het soms nodig om extra te koelen of minder te verhitten om hetzelfde resultaat te krijgen. Vooral als uw printer werkt in een ruimte zonder airconditioning is het belangrijk om hier goed op te letten. Hieronder vindt u een aantal tips om de invloed van de omgevingstemperatuur te minimaliseren.

Verlaag de temperatuur van het printbed
Als uw printer in een warme ruimte staat, kan het nuttig zijn om de temperatuur van uw printbed iets te verlagen na de eerste printlagen. Een voorbeeld: bij het printen van ABS doet u er goed aan om de temperatuur van uw printbed van 120 naar 100-110 graden te verlagen, als de kamertemperatuur boven de 25 graden komt.

Gebruik de ventilatoren
Zorg ervoor dat de ventilator aan de achterkant van de printer altijd draait als u print bij hogere omgevingstemperaturen. Om extra te koelen, kunt u de ventilator in de printkop harder zetten na het printen van de eerste paar lagen. Zet deze ventilator bijvoorbeeld van 40% omhoog naar 60%.

Vind de juiste balans
De kamertemperatuur dient niet te wam, maar ook niet te koud te zijn. De printer heeft een warme omgeving nodig om te zorgen dat de modellen spanningsvrij en recht blijven. De temperatuur mag echter niet zo hoog worden dat het filament zacht wordt en vast komt te zitten in het wiel.

We wensen u een succesvolle zomer toe!

Blogoverzicht