Wat leert de verspaner van Max Verstappen?


Wat leert de verspaner van Max Verstappen?

Enige tijd deden de roddels de ronde: Max Verstappen zou mogelijk overstappen van het Red Bull racing team naar Mercedes. Na een aantal DNF's met de Renaults van Red Bull, zou een switch naar het goed presterende Mercedes een logische lijken. Toch besloot Max om de overstap niet te maken, hij blijft in zijn huidige Red Bull team. Waarom? "Ze hebben zich altijd sterk voor me gemaakt en we delen dezelfde ambitie. Hun steun vanuit de fabriek en in de garage, wat er ook gebeurde op het asfalt, is altijd 100 procent geweest," zegt Verstappen er zelf over. (Quote uit AD)

Wat kan de verspaner hiervan leren?

Verstappen koos voor het team, boven de tools. De mensen in de pit en de fabriek, zijn trainer: ze hebben hem altijd volledig ondersteund en Max schat dit op waarde. Hij verwacht met hen meer te bereiken dan met een auto die nu nog een fractie sneller is. Voor de tools van een verspaner geldt hetzelfde. Er zijn verschillende CAM pakketten op de markt, en vele daarvan doen hun werk prima. Natuurlijk, er zijn verschillen in snelheid of gebruiksgemak, maar het grote verschil wordt gemaakt door het team áchter de software. Een goede post-processor, training en support zijn cruciaal om succesvol te verspanen. Immers, zodra uw CNC machine stil staat en u niet snel en goed geholpen wordt, kost dit handenvol geld. Dan kunt u nog de beste tools hebben, u bent uw snelheidsvoordeel kwijt.

Wilt u weten hoe wij de post-processor, training, support en software invullen om u succesvol te laten verspanen? Neem dan contact met mij op voor een vrijblijvend gesprek: jasper@cad2m.nl of 0314-377050.

Blogoverzicht