MEVO produceert met SolidCAM


MEVO produceert met SolidCAM

MEVO Precision Technology in Ruurlo is producent van fijnmechanische producten op klantspecificatie. Ze produceren een breed scala aan technische onderdelen in uiteenlopende branches. Om elk product tot in de detail perfect te kunnen leveren, hebben ze de meest complexe machines in huis. Voor de aansturing van deze machines kozen zij voor SolidCAM.

Voorheen maakte MEVO gebruik van een 2D pakket, maar de markt vroeg hen meer en meer om te vernieuwen. "We krijgen steeds meer tekeningen van klanten aangeleverd in 3D. We willen met de tijd meegaan en besloten daarom over te stappen naar een 3D pakket", aldus Joeri Verhaegh, CAM programmeur bij MEVO. Na wat research stuitten ze al snel op SolidCAM, een pakket dat is geïntegreerd met 3D tekenprogramma SOLIDWORKS. "De kennismaking met SolidCAM is heel laagdrempelig. Er is veel informatie te vinden en een trial is ook zo geregeld". Deze prettige ervaring met SolidCAM én de integratie met SOLIDWORKS deed MEVO besluiten om voor deze software te kiezen.

Onze CAM-specialist Aloys heeft MEVO van A tot Z begeleid in het implementatieproces. Verhaegh: "De begeleiding van Aloys beviel goed. Hij is heel meedenkend en weet precies waar hij over praat". Om de heren goed voor te bereiden op het werken met SolidCAM, gaf Aloys 3 medewerkers van MEVO een intensieve opleiding van 10 dagen. Aloys is blij met de samenwerking: "Het zijn ervaren mannen die weten waar ze het over hebben. Het is heerlijk om zo'n groep training te geven, omdat je direct to the point kan komen".

MEVO4-Copy.JPG

Het implementeren van een CAM pakket vraagt om precisiewerk. "Ik had de illusie dat het implementatieproces sneller zou gaan. Het goed implementeren van een CAM pakket is toch en stuk complexer dan we in eerste instantie dachten", aldus Verhaegh. Er moet een postprocessor geschreven worden die zorgt dat de software voldoet aan alle bedrijfsspecifieke wensen. Dit was bij MEVO een echte uitdaging volgens Aloys: "Ze hadden zulke bijzondere wensen dat we compleet zijn afgeweken van de standaard. Maar we hebben het voor elkaar gekregen, en dat geeft dan wel een kick". Het ontwikkelen van de postprocessor heeft Aloys veelal samen met Joeri Verhaegh opgepakt. Hierdoor kreeg Verhaegh een mini-cursus postprocessor schrijven. Lachend licht hij toe: "Daar werd ik wel enthousiast van! Als ik niet zo'n leuke baan had bij de MEVO, had ik denk ik wat meer richting de functie van Aloys willen gaan. Ik vind het dan ook leuk dat ik nu zelf wat dingetjes aan kan passen."

Zodra SolidCAM in de productie wordt ingezet, blijft de begeleiding van CAD2M bestaan. Aloys: "We komen nog een aantal dagen langs om te zien hoe het gaat, en te kijken wat er nog beter kan". Als 'vraagbaak' Aloys op de werkvloer rondloopt, worden allerlei vragen op hem afgevuurd. "Ik geef dan vaak niet meteen de oplossing, maar ga het gesprek aan. Als het antwoord dan uiteindelijk gegeven wordt door de medewerker zelf, dan is dat helemaal geweldig". De implementatie is nog niet helemaal afgerond, maar volgens Aloys gaat het helemaal goed komen: "MEVO is en mooi bedrijf met kundige medewerkers. Ik ben ervan overtuigd dat zij het maximale uit SolidCAM gaan halen dat erin zit."

Blogoverzicht