Onderscheidt u met SOLIDWORKS certificaten


Onderscheidt u met SOLIDWORKS certificaten

Of u nou eigenaar bent van een groot bedrijf, opereert als ZZP'er of in loondienst werkt: het is belangrijk om te laten zien welke kwaliteiten u in huis heeft. Daarom heeft SOLIDWORKS een certificeringsprogramma opgesteld, waarmee u uw expertise -of dat van uw medewerkers- aantoont.

Wie met SOLIDWORKS werkt, kan zich op verschillende niveaus certificeren. Deze niveaus geven aan hoe ver u gevorderd bent in het programma. Het CSWA ( Certified SOLIDWORKS Associate) certificaat betekent dat u basiskennis in SOLIDWORKS bezit en het CSWP (Certified SOLIDWORKS Professional) staat voor gevorderde vaardigheden. Na het behalen van deze CSWP-certificering, kan de echte fanatiekeling zich nog specialiseren in verschillende vakgebieden en zelfs doorgaan voor de heilige graal binnen de SOLIDWORKS certificering: het CSWE (Certified SOLIDWORKS Expert) certificaat.

Wat is het nut van een SOLIDWORKS certificaat? De SOLIDWORKS examens toetsen uw niveau, of dat van uw medewerkers: is de kennisstand zoals verwacht? Daarnaast kan het examen functioneren als een stip op de horizon. Zo worden (nieuwe) medewerkers uitgedaagd om zich te ontwikkelen en naar een doel toe te werken.

Als het certificaat gehaald is, wordt u geregistreerd als SOLIDWORKS professional. U bent dan terug te vinden in de database van SOLIDWORKS, zodat werkgevers of klanten kunnen zien dat u voldoet aan een bepaald kennisniveau. Door als bedrijf met gecertificeerde SOLIDWORKS engineers te werken, kunt u de expertise van de organisatie aantonen. Ook voor u als medewerker is de certificering een mooie opsteker. Het certificaat is persoonsgebonden, waardoor u deze meeneemt in de rest van uw loopbaan. Een certificering van SOLIDWORKS doet het goed op uw CV. Ter vergelijking: in Nederland zijn er zo'n 4.363 geregistreerde CSWA engineers, 732 met een CSWP certificaat en slechts 63 engineers hebben het CSWE niveau bereikt.

De SOLIDWORKS toetsen zijn gratis voor iedereen met een actief onderhoudscontract. Elk half jaar kunt u kosteloos een CSWA of CSWP examen doen en daarnaast ook een van de specialistische modules. U krijgt toegang tot de certificering via het MySolidworks portal. Uiteraard staat CAD2M klaar om u optimaal voor te bereiden op de examens. We bieden trainingen aan waarin u de vaardigheden opdoet die ook getest worden in het examen. Zo is onze Basis Training een perfecte voorbereiding op het CSWA examen en bieden we ook een specifieke CSWP Training aan. Deze wordt op de laatste lesdag afgesloten met het CSWP examen. Wie zich op korte termijn wil certificeren heeft geluk! We bieden momenteel namelijk speciale zomertrainingen aan: in juli en augustus kunt u extra voordelig uw certificering behalen. Kijk voor meer informatie op onze pagina over de zomertrainingen.

Certified-Professional.jpg

Blogoverzicht