Print uw tekeningen in batch in 3 stappen


Print uw tekeningen in batch in 3 stappen

Een van de taken waar de engineering afdeling vaak mee belast is, is het printen van werktekeningen. Deze moeten in een specifiek formaat en een bepaalde volgorde uit de aangewezen printer rollen. Bij uitgebreide samenstellingen kan dit een flinke klus zijn. Elke tekening openen, instellingen doorvoeren en afdrukken... U kunt uw tijd wel beter besteden. Door gebruik te maken van de BatchPlot tool drukt u in 3 eenvoudige stappen alle werktekeningen van een samenstelling in één keer af.

Stap 1: Basisinstellingen
We starten met de basisinstellingen: u kunt achtereenvolgens het gewenste papierformaat, kleur en printer selecteren.

Samenstelling.PNG


Door uw standaard instellingen goed in te regelen, zullen deze opties grotendeels al uist zijn ingevuld. Bij afwijkingen kunt u de instellingen per document wijzigen. Met gebruik van de shift-toets kunt u ook eenvoudig meerdere of zelfs alle documenten in één keer aanpassen.

Stap 2: Stel uw filters in
De BatchPlot tool kan verschillende filters toepassen op uw document. Zo kunt u uw bestanden filteren op basis van extensie, zoals hieronder te zien is.

BatchPlotTool_05-2.png

U kunt ook andere karakteristieken als basis gebruiken. Filter bijvoorbeeld alle plaatdelen van een samenstelling, zodat u alles voor één leverancier bij elkaar hebt.

Stap 3: Kies de volgorde
U kunt uw documenten in de standaard reeks printen, maar soms is het handiger om een andere volgorde te kiezen. Daarvoor sorteert u uw documenten bijvoorbeeld op bestandsnaam of papierformaat.


Na het volgen van deze eenvoudige stappen print u de gewenste documenten, met de juiste instellingen en in de goede volgorde. Wilt u ze liever digitaal gebruiken? Dan kunt u er in de BatchPlot tool ook voor kiezen om de documenten te exporteren in verschillende formaten. In dat geval voegt u nog een vierde stap toe aan het proces:

BatchPlotTool_06-1.png

Als u reeds werkt met SOLIDWORKS PDM, zult u waarschijnlijk de daarin geïntegreerde tool al kennen: ook hiermee kunt u tekeningen in batch printen. U kunt echter geen instellingen per document wijzigen. Daarnaast vallen stap 2 tot 4 weg: u heeft minder uitgebreide mogelijkheden. Bijkomend voordeel is dat de BatchPlot tool onderdelen die vaker voorkomen in een samenstelling, ook meerdere malen afdrukt. Mochten de delen dus door verschillende teams worden geproduceerd, dan hoeft u niet handmatig een extra afdruk te maken. Zo houdt u uw handen vrij voor het leuke werk: ontwerpen.

Nieuwsgierig geworden naar onze Batch Plot Tool? Neem dan contact op met een van onze adviseurs via www.cad2m.nl/contact/.

Blogoverzicht