SOLIDWORKS 2017 preview: de 5 gaafste features


SOLIDWORKS 2017 preview: de 5 gaafste features

Tijdens SOLIDWORKS World werden de aanwezigen getrakteerd op een preview van 32 nieuwe features uit SOLIDWORKS 2017. Hieronder delen we de 5 gaafste ontwikkelingen met jullie. Het is en blijft een preview, dus houdt SOLIDWORKS een slag om de arm. Omdat de functionaliteiten nog in ontwikkeling zijn, kunnen we niet garanderen dat ze ook echt (op deze manier) in de volgende release zullen zitten.

Gecombineerde chamfer-fillet feature
Met deze feature kunt u in één commando een bestaande chamfer omzetten in een fillet, en andersom. Dit maakt het switchen sneller en makkelijker.

Transparante section views
In de section views kunt u straks elk component transparant maken. Hierdoor worden ook verborgen componenten zichtbaar, wat het begrijpen van complexe ontwerpen makkelijker maakt.

Geavanceerde hole wizard
Met deze uitbreiding op de huidige hole wizard kunt u zelf gaten samenstellen. Creëer gaten met meerdere stappen, en definieer snel het type en de grootte aan de hand van bekende normen. Zo maakt u veel eenvoudiger en sneller complexe gaten.

Schetsen plakken op elke ondergrond
Waar het Wrap Sketch commando nu alleen gebruikt kan worden op cilindrische vlakken, wordt dit in SOLIDWORKS 2017 ondersteund op alle oppervlaktes, en zelfs op meerdere oppervlaktes.

Magnetische referenties
Componenten worden automatisch samengevoegd op basis van vooraf ingestelde referenties. Deze referenties zijn eenvoudig in te stellen door het connectiepunt en de richting aan te geven.

Blogoverzicht