SOLIDWORKS 2018 downloaden


SOLIDWORKS 2018 downloaden

SOLIDWORKS 2018 is nu te downloaden in het SOLIDWORKS customer portal. Met deze release zijn er in totaal meer dan 400 verbeteringen en nieuwe features doorgevoerd! Benieuwd naar de belangrijkste nieuwtjes in 3D CAD? Bekijk dan de Top-10 verbeteringen.

SOLIDWORKS 2018 downloaden

Volg de onderstaande stappen om SOLIDWORKS 2018 te downloaden:

  1. Log in op het SOLIDWORKS Customer Portal: https://customerportal.solidworks.com/
  2. Klik op de startpagina op 'Downloads and Updates' onder 'Downloads'. Customer-Portal3.jpg
  3. Klik op SOLIDWORKS Products (version 2018). Accepteer de voorwaarden. Customer-Portal-download3.jpg
  4. Download het installatiebestand en pak deze uit op de door u gewenste locatie. Volg hierna de stappen van de installatiemanager om SOLIDWORKS 2018 te installeren.

Tips voor een succesvolle installatie

  • Maak voor installatie een back-up van uw huidige SOLIDWORKS bestanden en gebruik vervolgens de SOLIDWORKS Task Scheduler om uw bestanden te converteren naar SOLIDWORKS 2018. Zo worden uw bestanden in SOLIDWORKS o.a. sneller geopend.
  • Maak voor installatie een back-up van al uw aanpassingen (denk aan toolbox, templates, routing, bibliotheek, etc.)
  • Met de Copy Settings Wizard (Save) kunt u al uw instellingen van SOLIDWORKS (bijv. pulldown menu´s, sneltoetsen, werkbalken en bestandslocaties) bewaren. U vindt dit programma via Start/All Programs/SOLIDWORKS 2016/SOLIDWORKS Tools. Alle opgeslagen instellingen kunt u met dit zelfde programma (Restore) weer inlezen. Dit kan met een admin image ook bij installatie. Indien u naar een nieuwe besturingssysteem gaat, kunt u de instellingen beter handmatig kopiëren met behulp van screenshots.
  • Controleer of uw videokaart ook voor SOLIDWORKS 2018 gecertificeerd is via http://www.SOLIDWORKS.com/sw/support/videocardtesting.html. Denk eraan om de gecertificeerde driver te downloaden en installeren. Verwijder de huidige driver, voordat u de nieuwe installeert.
  • Voer geen upgrade uit naar SOLIDWORKS 2018, maar verwijder de oude versie en installeer daarna SOLIDWORKS 2018. Het is daarnaast verstandig om uw computer op te schonen, zodat alles van de oude versie verdwenen is. Sinds 2012 kunt u daarvoor de 'Complete Uninstall' optie gebruiken in de Installatie Manager. De volledige werkwijze vindt u hier: https://forum.SOLIDWORKS.com/docs/DOC-1014. Wanneer u SOLIDWORKS PDM gebruikt, zijn er extra stappen die u moet ondernemen, instructies daarvoor kunt u navragen bij de helpdesk.

Bekijk de volledige lijst met belangrijke aandachtspunten en tips op onze website: SOLIDWORKS 2018.

Blogoverzicht