Maak uw eigen kleurenstaal in SOLIDWORKS


Maak uw eigen kleurenstaal in SOLIDWORKS

Als u kleuren toevoegt aan uw SOLIDWORKS documenten, kunt u deze selecteren van een standaard kleurenstaal als deze.

Vaak willen gebruikers echter hun eigen kleuren toevoegen. Dit kan een bedrijfsspecifieke kleur zijn, of gebaseerd op de internationale kleurenstandard RAL. In het geval van een RAL kleur is de RGB code makkelijk te vinden. Deze kan in SOLIDWORKS worden ingevoerd om de gewenste RAL kleur te krijgen.

Als u geen eigen kleurenstaal maakt, kan het een tijdrovende taak zijn om de kleuren iedere keer in te voeren. In deze tech blog wil ik daarom laten zien hoe u een eigen kleurstaal maakt. Dit kan veel tijd besparen in het toevoegen van kleuren aan uw delen.

Stap voor stap:

  1. Selecteer Create New Swatch Color_3.PNG in de Color PropertyManager.
  2. Geef een naam op voor uw kleurenstaal en klik op save.

    Tip: u kunt de bestandslocatie later nog wijzigen via Tools-Options-File Locations.

  3. De kleurstaal is nu toegevoegd, maar nog leeg.


  4. U kunt nu starten met het vullen van de kleurstaal. Kies een kleur of voer een RGB code in. Selecteer hierna Add Current Color to Swatch Color_5.PNG.
  5. Herhaal stap 4 totdat uw kleurstaal compleet is. Als u een kleur wilt verwijderen van de staal, selecteer dan Remove Selected Swatch Color Color_6.PNG.

Conclusie
Nu u weet hoe de custom kleurstalen in SOLIDWORKS werken, kunt u onderdelen snel de juiste kleur geven. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om een kleurstaal te delen met al uw collega's, wat kan helpen om aan de bedrijfsstandaarden te voldoen.

Geschreven door Martijn Visser

Blogoverzicht