SolidWorks Inspection | Automatiseer het maken van inspectierapporten - Deel 2 van 4


SolidWorks Inspection | Automatiseer het maken van inspectierapporten - Deel 2 van 4

Waarschijnlijk kent u dit gevoel. U heeft oneindig veel uren gewerkt aan het modelleren van een onderdeel, een tekening of misschien wel een inspectie rapport. Wanneer er veranderingen worden doorgevoerd met betrekking tot een product, bent u vaak genoodzaakt om alle verwante documenten vanaf het begin aan te passen. Met SolidWorks is dit verleden tijd!

Zoals u misschien al weet, kent SolidWorks de service dat wanneer u een onderdeel update, ook alle tekeningen automatisch geupdate worden. Ditzelfde geldt ook voor SolidWorks Inspection.

Het enige wat u hoeft te doen is op de rebuild knop te drukken. De gegevens van uw inspectie rapport zullen automatisch worden geupdate. Wanneer er nieuwe aantekeningen of bematingen zijn aangebracht, zal ter verduidelijking het kader waarin de veranderingen zijn aangebracht oplichten met een kleur.
Nieuw aangebrachte gegevens zijn weergegeven in de kleur groen. De gegevens die verwijderd zijn worden weergegeven in de kleur rood. Het enige wat u dan nog hoeft te doen is met de rechtermuis knop een van deze gegevens aan te klikken om deze te accepteren of te verwerpen. Na deze handeling is de update van uw tekening voltooid.Wanneer u werkt in een PDF document en gebruik maakt van de stand-alone versie van SolidWorks Inspection, moet u de compare functie gebruiken om deze handeling te voltooien.Om twee tekeningen met elkaar te vergelijken kunt u deze uitprinten, maar met SolidWorks Inspection kunt u de compare functie gebruiken om de twee tekeningen naast elkaar weer te geven.Op deze manier wordt het gemakkelijk om aanpassingen te identificeren die toegevoegd of verwijderd zijn.


Nieuwe bematingen worden weergegeven in de kleur groen. Bematingen die verwijderd of verplaatst zijn worden weergegeven in de kleur rood.

Om u te helpen met het identificeren van veranderingen in revisies van tekeningen, geeft de compare functie u de mogelijkheid om uw bestaande PDF tekening te vervangen voor de laatste versie. De reeds vastgelegde gegevens zijn bijgehouden en het enige wat u hoeft te doen is de nieuwe gegevens vastleggen of deze verplaatsen gebaseerd op de veranderingen die reeds zijn uitgelegd.

Met SolidWorks Inspection kunt u met gemak revisies doorvoeren!

SOLIDWORKS Inspection is als SOLIDWORKS 3D/CAD add-on of Stand-Alone (geen SOLIDWORKS licentie vereist) verkrijgbaar. Maak vrijblijvend kennis met SOLIDWORKS Inspection via de kennismakingskit.


Blogoverzicht
Deel dit blogbericht