Welke ERP integratie past bij u?


Welke ERP integratie past bij u?

In voorgaande blogs hebben we toegelicht wat de ERP integratie inhoudt en waarom dit handig is. Deze blog gaan we in op de types integratie die CAD2M aanbiedt en de implementatie ervan.

Verschillende koppel soorten

Een integratie is een integratie, toch? Dat gaat niet op, want niet elk ERP systeem is hetzelfde. Dit vraagt ook om verschillende koppelingen. Afhankelijk van wat uw ERP systeem aan kan, bieden we drie types aan:

  1. Basis: Deze koppeling zet uw SOLIDWORKS assembly structuur om in een export bestand dat het ERP kan verwerken. Dit bestand moet u zelf handmatig in uw ERP systeem laden.
  2. Geautomatiseerd: Met deze methode wordt hetzelfde bestand van de SOLIDWORKS assembly structuur automatisch in het ERP systeem geladen.
  3. Vergelijking: Dit is de meest diepgaande inegratie. Hierbij gaat SOLIDWORKS rechtstreeks het ERP in. Er wordt een vergelijking gemaakt tussen de gegevens in SOLIDWORKS en ERP: is de artikelstructuur veranderd? Zijn de aantallen aangepast? Dit wordt grafisch weergegeven en stuurt intelligente beslissingen aan.

SOLIDWORKS-erp-integratie-types.jpg

Welke integratie voor wie?

Welke koppeling het beste bij uw bedrijf past, hangt niet alleen af van het ERP systeem. Ook het bedrijfstype en uw wensen zijn van invloed. De basiskoppeling is dan wel het minst geautomatiseerd, maar kan al heel waardevol zijn voor bedrijven die altijd nieuwe stuklijsten hebben. Mocht er dan toch eens een verandering zijn, dan kan dit ook direct in het ERP systeem. De integratie is dan niet nodig om overzicht in de veranderingen te bewaren. Een nadeel kan echter zijn dat u vergeet het file in het ERP binnen te halen, of dat u de verkeerde revisie inlaadt.

Implementatie

Elk bedrijf is anders. Daarom analyseren we samen met u de bedrijfsprocessen, om uit te vinden welke koppeling het beste bij u past. Wij helpen bij de inrichting, zodat u er daarna probleemloos mee aan de slag kunt gaan. Het ERP kan met SOLIDWORKS CAD en PDM worden geïntegreerd. De voorkeur gaat uit naar PDM, omdat daarin een workflow kan worden ingesteld. Dit maakt de synchronisatie nog iets makkelijker én veiliger. Zo kan bij wijzigingen met een workflow bepaald worden of het een nieuwe artikel wordt, of dat de oude versie wordt overschreven. Daarnaast is in PDM vast te stellen op welk moment de stuklijst naar het ERP wordt vrijgegeven. Bij een koppeling op SOLIDWORKS 3D CAD ontbreekt het vrijgaveproces en moet u handmatig de bestanden naar het ERP wegzenden.

Geïnteresseerd in een integratie? Wij lichten de mogelijkheden graag aan u toe. Neem contact op met uw accountmanager of bel 0314-377050.

Blogoverzicht