SOLIDWORKS training: de Achterhoek in 3D


SOLIDWORKS training: de Achterhoek in 3D

Gisteren sloot de 3D-printgroep van de Gruitpoort hun SOLIDWORKS training af. Met deze basiskennis zullen ze verschillende gebouwen uit de Achterhoek tekenen en in 3D printen. De gemêleerde groep begon aan de training met uiteenlopende verwachtingen. De technisch illustrator van het stel kent SOLIDWORKS alleen van zijn zoon, die een engineering opleiding deed: "Ik keek dan wel eens met hem mee, en vond het bere-interessant". Collega's met meer tekenervaring waren vooral benieuwd naar de verschillen met andere pakketten. Maar één dingen hadden ze gemeen: met enthousiasme en vertrouwen gingen ze de training in.

Een snelcursus SOLIDWORKS verder, kunnen ze dan eindelijk écht aan de slag. Hoewel ze nog wel even verder moeten oefenen: "Nu gaan we echt zelf iets maken, en moet ik ook denken over hoe ik iets het beste opzet". Of ze er vertrouwen in hebben dat het goed komt? "Wij komen er altijd wel uit, maak je daar maar geen zorgen om!"

Na het tekenen is het straks tijd om te printen. Inmiddels hebben de mannen al flink geoefend op de dddrop 3D printer. Dat beviel ze goed: "de printer is echt plug & play. Dddrop heeft al uitgedokterd welke instellingen nodig zijn bij welk filament, dus in dat voortraject is al veel tijd gewonnen. Een vliegende start: stekker erin en printen maar".

Meer informatie over het project? Lees dan de eerste blog: https://www.cad2m.nl/blog/achterhoek-in-3d/

Blogoverzicht