SOLIDWORKS World 2016, dag 1: Veel technisch nieuws!


SOLIDWORKS World 2016, dag 1: Veel technisch nieuws!

Gisteren was het zover: de officiële start van SOLIDWORKS World in Dallas. Traditiegetrouw begon de dag met de General Session. SOLIDWORKS' CEO Gian Paolo Bassi beet het spits af. Hij maakte onder andere duidelijk dat de huidige licentie en onderhoud opties blijven bestaan. Wel komt er ook een flexibele mogelijkheid, waarbij gebruikers SOLIDWORKS kunnen aanschaffen voor onbepaalde tijd. Nieuw is ook dat trials in een online omgeving draaien. Gebruikers hebben dan dus enkel een webbrowser nodig voor het testen van SOLIDWORKS producten.

Op deze eerste dag van SOLIDWORKS World werden er tal van aankomende producten gepresenteerd. Nieuw in het productgamma van SOLIDWORKS zijn de applicaties Visualize en PCB.

  • SOLIDWORKS Visualize is een nieuwe stand-alone applicatie voor het fotorealistisch renderen van 3D modellen. Met deze applicatie kunnen ook niet-technische medewerkers eenvoudig gebruiksklare animaties en afbeeldingen produceren. Visualize is vanaf vandaag beschikbaar voor klanten met een actief onderhoudscontract en een professional of premium licentie.
  • SOLIDWORKS PCB is gebaseerd op het programma Altium en stelt u in staat om printplaten te creëren.

Ook voor het 3DExperience platform van Dassault Systemès werden nieuwe producten geïntroduceerd. Hierbij werd duidelijk dat SOLIDWORKS nog dichter betrokken gaat worden bij dit platform.

  • Xdrive geeft gebruikers de mogelijkheid om bestanden op te slaan in de cloud, als een soort "dropbox" voor SOLIDWORKS. Het communiceert direct vanuit SOLIDWORKS voor het openen of opslaan van files. Kortom: overal toegang tot uw data, en meer samenwerkingsmogelijkheden. Xdrive wordt in de release van 2017 beschikbaar voor iedereen met een actief onderhoudscontract.
  • Part Supply werkt op basis van EXALEAD en maakt het mogelijk om modellen te zoeken op basis van vorm. Vervolgens kunt u modellen hierdoor laten vervangen. Part Supply is geïntegreerd in de user interface van SOLIDWORKS.
  • Xdesign is misschien wel de opvallendste vernieuwing. Deze applicatie gaat volledig online draaien in uw webbrowser en is dus te gebruiken waar en wanneer u maar wilt. Het programma ondersteunt de bekende SOLIDWORKS features, en daarnaast het vrije hand schetsen. Tevens kunnen features veranderd worden van type (bijvoorbeeld van extrude naar sweep) zonder verlies van referenties. Daarnaast geeft het pakket suggesties voor een ontwerp op basis van de hoogst belaste zones. Binnen Xdesign is eDrawings geïntegreerd voor communicatie, en MBD voor de productiebemating op het model. Ga naar xdesign.solidworks.com om op de hoogte te blijven over dit pakket.

Op de eerste dag werd duidelijk dat er de komende jaren nog veel gaat gebeuren in de ontwikkeling van SOLIDWORKS. Ongetwijfeld gaan we deze week nog meer horen. We houden u op de hoogte!

Blogoverzicht