SOLIDWORKS World 2016, dag 2: Gebruikers staan centraal!


SOLIDWORKS World 2016, dag 2: Gebruikers staan centraal!

Op de tweede dag van SOLIDWORKS World staan de SOLIDWORKS gebruikers centraal. Dit jaar is het 20-jarig bestaan van de twee allereerste SOLIDWORKS gebruikers groepen en zij werden dan ook goed in het zonnetje gezet.

Naast dat er stil werd gestaan bij de SOLIDWORKS gebruikers en de community (my.SolidWorks.com) werd er ook stil gestaan bij nieuwe producten:

  • SOLIDWORKS Make: voor opzetten van gepersonaliseerde producten komt SOLIDWORKS met een nieuw product: SOLIDWORKS Make (www.solidworks.com/make). SOLIDWORKS Make brengt het merk, de klant en de retailer dichter bij elkaar in een online omgeving. Het gepersonaliseerde product kan meteen worden geproduceerd middels de laatste 3D printer technologie.
  • SOLIDWORKS Apps for Kids is een nieuw product dat nog volop in ontwikkeling is, maar de potentie voor dit product en de ontwikkeling voor onze kinderen is groot. De SOLIDWORKS Apps for Kids (www.solidworks.com/AppsForKids) komt beschikbaar op verschillende apparaten.

.SOLIDWORKS-apps-for-kids-2.jpg SOLIDWORKS-apps-for-kids-1.jpg


SOLIDWORKS Partner Pavilion
Elk jaar geeft SOLIDWORKS haar partners de gelegenheid om hun producten te demonstreren aan de SOLIDWORKS gebruikers. Hier staan verschillende bedrijven die ook partners zijn van CAD2M, zoals SolidCAM en DriveWorks.

Speciaal is dat DriveWorks dit jaar op 1 februari 2016 haar 15 jarig bestaan vierde. We spraken met de oprichters van DriveWorks: Maria Sarkar en Glen Smith. Zij begonnen 15 jaar geleden met z'n tweeën DriveWorks als product configurator voor de SOLIDWORKS engineer. Tegenwoordig werken ze met een team van 33 mensen. Samen met het opgebouwde wereldwijde reseller netwerk leveren ze nu tools voor bedrijven om engineering- en verkoopprocessen te optimaliseren. Voor bedrijven die bezig zijn met Configure To Order processen is DriveWorks zeker de tool om te gebruiken. Onlangs heeft DriveWorks een nieuwe website gelanceerd; www.driveworkslive.com (Industry Spotlight Projects).

DriveWorks-sww2016.jpg

Morgen is er weer een nieuwe congres dag met meer nieuws waarvan wij verslag van zullen doen.

Blogoverzicht