​Teacher for a day


​Teacher for a day

Wat doen we als een klant een probleem heeft? Dan proberen we deze natuurlijk op te lossen! Zo ook voor Tetrix Techniekopleidingen. Dit opleidingsbedrijf kampte tijdelijk met een gat in de personeelsplanning. Daarom boden we aan om in te springen als docent. Zo gebeurde het dat onze support engineer Bram een week voor de klas stond.

'Bedrijven uit de technische industrie zijn altijd op zoek naar goed opgeleid technisch personeel'. Vanuit deze gedachte ontstond Tetrix Techniekopleidingen: een opleidingsbedrijf met drie vestigingen dat door het bedrijfsleven is opgericht. Doel: door middel van praktijkscholing in de metaal- en elektrotechniek iets doen aan het techneutentekort op de arbeidsmarkt. Ze leiden mbo studenten met praktijkgerichte lessen op tot een nieuwe generatie enthousiaste technici. Binnen dit traject wordt 3D-tekenen ook steeds belangrijker. Dat blijkt wel uit de ruim 500 openstaande vacatures voor SOLIDWORKS engineer bij vacaturebank Indeed! Technisch tekenles is dan ook een vitaal onderdeel van het lesprogramma op Tetrix.

SOLIDWORKS-les-2.jpg

Toen Tetrix Techniekopleidingen bij ons aanklopte met hun tijdelijke tekort in personele bezetting, sprongen we natuurlijk graag in. Bram bracht de studenten een week lang de fijne kneepjes van SOLIDWORKS bij. "Super leuk", vond hij zelf. "Er zaten echt een aantal enthousiaste studenten tussen. Het verbaast me hoe creatief die jongens zijn". Een van hen tekende buiten de opdrachten om een formule 1-auto. Een ander ontwierp zelf een blikkenpers. "Hier was de student eerder al aan begonnen in Fusion 360, maar daar liep hij in vast. Nu tekende hij de pers ook in SOLIDWORKS. 'Wow, dat is in SOLIDWORKS echt veel makkelijker', was zijn conclusie. Leuk om te horen natuurlijk", aldus Bram.

Deze week stond ook onze consultant Richard voor de klas bij Tetrix. Alleen dit keer zaten er opleiders in de schoolbankjes. Deze nieuwe collega's van Tetrix volgen de Basis Training, waarna zij hun opgedane kennis in de klas kunnen overdragen. De kans is dus klein dat Bram binnenkort opnieuw bij Tetrix zal moeten inspringen. "Jammer," vind hij. "Het was leuk om te doen, maar het is natuurlijk beter dat een nieuwe lading trainers wordt klaargestoomd voor het tekenvak."

20170217_122413_1487607256072.jpg

Meer informatie over Tetrix Techniekopleidingen: www.tetrixtechniek.nl.

Blogoverzicht