3D printen | The legend of Bram


3D printen | The legend of Bram

Onze Support Engineer Bram is gek op zijn broer. En zijn broer is gek op fantasy. Daarom printte Bram het zwaard van Zelda voor hem.

Mijn broer(tje) is fan van alles wat met "fantasy" te maken heeft. Je moet daarbij denken aan films zoals Lord of the Rings, maar ook computerspellen als Zelda en World of Warcraft. Ik herinner me nog goed dat mijn broertje vroeger veel plezier beleefde aan het spel "The Legend of Zelda" op zijn Gameboy. Daarom besloot ik voor zijn verjaardag het zwaard van de hoofdpersoon Link na te maken. En hoe zou ik dat beter kunnen doen dan met een 3D printer?

Zelda-1.jpg

Ik ben begonnen door het zwaard in SOLIDWORKS na te tekenen. Het zwaard is 1,2 meter lang, met een volume van 0,8L. De dddrop printer heeft een volume van 300x310mm, dus heb ik het zwaard gesplitst in 11 delen. Verder heb ik een uitsparing gemaakt voor een stalen buis. Die buis zorgt voor stevigheid en maakt het makkelijker om de delen straks in elkaar te zetten.

Zelda-2.jpg

Na het printen heb ik de delen in de juiste kleuren gespoten en alles met Loctite 401 aan elkaar gelijmd.

Zelda-3.jpg

De reactie van mijn broer was onbetaalbaar. Toen het zwaard nog niet eens voor de helft was uitgepakt, herkende hij het al. Hij werd er stil van, en dat is hij niet vaak. Hij liet het zwaard de hele avond niet meer los, en bleef maar herhalen: "wauw, dit is echt gaaf!" en "mijn vrienden zullen zó jaloers zijn". Een beter cadeau had ik hem niet kunnen geven!

Zie hieronder mijzelf (L) en mijn broertje (R) zo blij als een kind :)

Zelda-4.jpg

Blogoverzicht