Wat kost SOLIDWORKS?


Wat kost SOLIDWORKS?

Al meer dan acht jaar ben ik verantwoordelijk voor de marketing activiteiten van CAD2M. In deze hoedanigheid beleef ik vaak het eerste contactmoment met potentiële klanten. De wijze van dit contact is in de afgelopen acht jaar aan trends en ontwikkelingen onderhevig geweest. Zo verliep de communicatie acht jaar geleden via post, telefoon, e-mail of zelfs fax, inmiddels zijn daar LinkedIn, Twitter, Facebook, Website Chat & Whatsapp bijgekomen. Daarbij hebben we een crisis meegemaakt, moeten met zijn allen de wolk in en is Smart Industry in opkomst. Maar er is ook iets hetzelfde gebleven, en ik verwacht dat het ook nog wel een tijdje zo zal blijven. Ik heb het over de meest gestelde vraag bij het eerste contactmoment: Wat kost SOLIDWORKS?

De juiste uitrusting
Een betere eerste vraag zou zijn: welke investering is nodig om met SOLIDWORKS 3D software te gaan werken? Het is belangrijk om te begrijpen dat werken met SOLIDWORKS meer omvat dan een dvd'tje met een CAD programma. Zoals een professioneel chauffeur niet kan functioneren zonder een goed uitgeruste vrachtwagen, een rijbewijs en pechhulp, zo kan ook een professionele engineer niet zonder de juiste 3D functies en features,training, support en zelfs hardware. Afhankelijk van de mate waarin een organisatie het productontwikkelproces wil automatiseren, varieert de investering per werkplek: Conceptualiseren, ontwerpen, valideren, integreren met CAM... Het behoort allemaal tot de mogelijkheden.

Richtprijs
Nu verwacht u natuurlijk een richtprijs van mij. Het zou flauw zijn u te vragen om contact op te nemen voor een passende offerte. Alhoewel dat wel de beste indicatie zou geven omdat elk bedrijf uniek is in haar behoeftes. Enfin, de list price van een SOLIDWORKS Standard licentie is €6.000. Voor een geheel verzorgde professionele basis werkplek met software, support, training en hardware moet u echter rekening houden met een investering van ongeveer €10K. Onze ervaring leert dat klanten deze investering binnen 3 tot 6 maanden terugverdienen.

De juiste prijs
Bent u benieuwd of er kortingsacties zijn? Of wilt u een prijs die is afgestemd op uw behoefte? Vul het dan het onderstaande contactformulier in.


Blogoverzicht