Wij hebben de mooiste klanten van Nederland

Het is voor u erg belangrijk te weten dat CAD2M ervaring heeft in CAD/CAM automatisering. Het feit dat wij meer dan 1500 tevreden klanten hebben is het bewijs dat we weten wat we doen. Uit deze gevarieerde klantenkring kunnen wij u klantreferenties voorleggen met een vergelijkbare werkomgeving als die van u.

Achterbosch Machinebouw | SolidCAM


Achterbosch Machinebouw  | SolidCAM

Precies één week krijgt Achterbosch Machinebouw van zijn opdrachtgever om aluminium vacuümvormmatrijzen te frezen. Snelle levering is essentieel bij deze order. Dankzij de eenvoudige en snelle programmering met SolidCAM levert dat geen problemen op. "Bovendien kunnen we dankzij SolidCAM bewerkingen doen die voorheen onhaalbaar waren", zegt eigenaar Roy Achterbosch.

"Door het werken met SolidCAM is de programmeertijd gehalveerd.": Luuk Kamphuis, CNC operator Achterbosch Machinebouw.

Achterbosch Machinebouw is vooral een machinebouwer. Tweederde van de omzet haalt de onderneming in Denekamp uit de ontwikkeling en bouw van complete machines voor de tuinbouw en automotive. De hydrauliekcilinders van de cabriokappen van een Audi R8 worden bijvoorbeeld getest op een machine van Achterbosch. Het andere deel van de omzet haalt Roy Achterbosch met zijn team uit toelevering van hoogwaardig CNC frees- en draaiwerk, zoals matrijzen voor het vacuümvormen van verpakkingen. Elke keer een andere aluminium matrijs, soms vijf in een week. Levertijd: vijf werkdagen na het toekennen van de order. "Zowel voor de nauwkeurigheid van de matrijzen als de snelheid waarmee we moeten leveren, is een goed CAM-programma noodzakelijk", aldus Roy Achterbosch.

P1000950.JPG

Realistisch verhaal

Vanaf het moment dat de eerste matrijs voor deze opdrachtgever werd gefreesd, werkt hij met SolidCAM, geleverd door CAD2M. "We hadden een ander programma maar waren ontevreden over de ondersteuning. Die vind ik heel belangrijk. CAM-software vergt een flinke investering, dan moeten programma en ondersteuning goed zijn", aldus de metaalondernemer. Precies in de week dat de eerste vijf matrijzen geleverd moesten worden, heeft hij de knoop doorgehakt en gekozen voor SolidCAM. "Je praat met collega's uit de sector en hoort wat wel en niet bevalt. Daarnaast sprak ons de aanpak van CAD2M aan. De salesmedewerker stond open en eerlijk in het gesprek. CAD2M stuurde direct een technisch adviseur mee en toonde de voordelen van SolidCAM. Het direct programmeren aan de machine is een andere denkwijze als het programmeren in een CAM-pakket. Beide heren gaven een reëel beeld van de mogelijkheden van het pakket en organisatie."

Training on the job

Samen met de technisch adviseur heeft Luuk Kamphuis, CNC-operator, de eerste matrijs geprogrammeerd en diezelfde week gefreesd op de 3-assige YCM-freesmachine. De vier andere die deze week geleverd moesten worden, heeft hij grotendeels zelf geprogrammeerd, met de technisch adviseur stand by. In de weken daarna heeft hij telkens één trainingsdag in het eigen bedrijf gehad, aan de hand van concrete producten die deze week verspaand moesten worden. Training on the job. Roy Achterbosch denkt dat dit dé manier is om met een CAM-programma te leren werken. "Je leert zo'n programma alleen goed gebruiken als je ermee werkt. Nu konden we gedurende de week problemen waar we tegen aanliepen verzamelen en op de trainingsdag bespreken. Dan leer je veel sneller met zo'n programma werken." De specialisten bij de helpdesk van CAD2M zijn bovendien altijd bereikbaar als een vraag niet kan wachten tot de volgende trainingsdag.

Kortere programmeertijd

Voor Luuk Kamphuis is SolidCAM herkenbaar omdat hij gewend is met SolidWorks te werken. Tabbladen, iconen, menustructuren: ze zien er identiek uit. Programmeren via SolidCAM levert hem vooral een flinke tijdbesparing op vergeleken met het aan de machine programmeren. Hij hoeft slechts de lijnen of het 3D model aan te klikken en aan te geven welke freesbewerking gedaan moet worden, de rest doet de software. Door het werken met SolidCAM is zijn programmeertijd gehalveerd. Luuk laat verder de machine lopen terwijl hij een volgend werkstuk programmeert. "En als we een keer een repeat-order hebben van een soortgelijke matrijs, dan hoef ik alleen maar het 3D model te vervangen, want de freesstrategieën en opspangegevens zijn al aanwezig in SolidCAM. We hebben inmiddels de eerste repeat-orders al gehad. Dan merk je echt hoeveel tijd het spaart." Op de 3-assige YCM-machine freest hij aluminium matrijzen tot maximaal 500 bij 600 bij 300 mm. Dat gebeurt 's nachts, in de onbemande uren. Via de ingebouwde simulatiemodule controleert Luuk vooraf op eventuele botsingen van de spindel.

Machineframes nauwkeurig nafrezen

Inmiddels programmeert Luuk Kamphuis ook bijna al het werk voor de nieuwe 5-assige Zayer bedfreesmachine waarin de metaalonderneming uit Denekamp heeft geïnvesteerd. Op deze machine kunnen producten tot 4000 mm lang, 1600 mm breed en 1500 mm hoog worden bewerkt. "Doordat we met SolidCAM werken, kunnen we de machineframes die we bouwen tot op 0,02 mm nafrezen, iets dat we vroeger gewoonweg niet konden", zegt Luuk. Dat zou in de oude werkwijze teveel programmeerwerk hebben gekost. Nu leest hij de digitale tekening in, vinkt aan op welke delen van het frame de maatvoering belangrijk is en SolidCAM maakt het freesprogramma. Omdat het hier om hoogwaardige machineframes gaat met een behoorlijke productietijd, freest Luuk deze nog niet onbemand. "Maar seriewerk, bijvoorbeeld hefbomen van 1000 mm waarin we gaten moeten nabewerken, frezen we wel terwijl ik ondertussen een volgend stuk in SolidCAM programmeer."

Hogere verspaningssnelheden

Waar hij nog onvoldoende gebruik van maakt, vindt Luuk, zijn de speciale freesstrategieën in SolidCAM en een add-on als iMachining. Hiermee kunnen kamers tot wel 50 procent sneller gefreesd worden. Het gereedschap en de machine worden bovendien minder belast doordat de kracht op de frees door iMachining gelijk wordt gehouden. Ook luchtfrezen wordt sterk gereduceerd en standtijden van de gereedschappen gaan omhoog. Luuk is wel van plan dit zo snel mogelijk op te pakken. Doorlooptijdverkorting is zeker bij de matrijzenproductie belangrijk. "Gemiddeld staan ze nu 12 uur op een machine. Soms, als de bewerking 14 uur duurt, ga ik grotere stappen programmeren om toch binnen 12 uur klaar te zijn. iMachining kan dan een goede optie zijn om de productietijd nog verder terug te brengen." Want machine-uren zijn kostbaar. Daarom vindt Roy Achterbosch de ondersteuning vanuit CAD2M wezenlijk. Of het nu om een programmeervraag gaat of een aanpassing aan de post-processor, hij weet dat de freesspecialisten van CAD2M snel antwoord geven en zelfs programmeerwerk overnemen als dat echt nodig is. "Je krijgt altijd snel antwoord. En als een postprocessor aangepast moet worden, is die binnen een dag klaar." Zeker bij een bedfreesmachine als de Zayer zijn de machine-uren té kostbaar om de machine stil te laten staan omwille van een onbeantwoorde programmeervraag. Roy Achterbosch: "Dan moet je erop kunnen rekenen dat je leverancier direct een antwoord heeft waarmee je verder kunt. CAD2M zorgt daarvoor."

Klantenoverzicht
Deel deze klant