Wij hebben de mooiste klanten van Nederland

Het is voor u erg belangrijk te weten dat CAD2M ervaring heeft in CAD/CAM automatisering. Het feit dat wij meer dan 1500 tevreden klanten hebben is het bewijs dat we weten wat we doen. Uit deze gevarieerde klantenkring kunnen wij u klantreferenties voorleggen met een vergelijkbare werkomgeving als die van u.

Exerion Precision Technology | dddrop 3D printer


Exerion Precision Technology | dddrop 3D printer

Snellere validatie dankzij 3D printen

Exerion Precision Technology is in eerste instantie gaan 3D printen om in de salesgesprekken een tastbaar 3D model op tafel te kunnen leggen. Sinds de dddrop filamentprinter er staat, gaan de engineers verder. Zelfs tot en met het 3D printen van buiggereedschappen voor de kantpers. “Daarmee kunnen we acht tot tien prototypes buigen, voldoende om een ontwerp te valideren”, zegt Robertjan Ansink, manager engineering bij het maakbedrijf uit Ulft.

Exerion ontwikkelt machineframes, die door slim gebruik te maken van plaatwerktechnologie uit dunne plaat gebouwd kunnen worden, 0,8 tot 1 mm dik. Voordat een opdrachtgever ‘ja’ zegt tegen een ontwerp, bouwen ze meestal eerst een werkend prototype. Dat vergde tot voor kort soms behoorlijke investeringen in gereedschappen voor de kantpers, met het risico dat een design alsnog aangepast moet worden. “Deze gereedschappen 3D printen we nu gedeeltelijk op de dddrop 3D printer. We printen het vormdeel en plaatsen dat op een universeel stalen body”, legt Robertjan Ansink uit. De praktijk toont aan dat deze FDM geprinte gereedschappen sterk genoeg zijn om enkele producten uit de dunne plaat te buigen. Voldoende om het ontwerp te valideren en om de klant een prototype te tonen. Hierdoor verschuift de investering in de aanmaak van een duur buiggereedschap naar het moment waarop het ontwerp gevalideerd is en er dus geen designwijzigingen meer komen

.3D-geprinte-modellen-salesgesprekken-Exe

Steeds meer toepassingen
Voor Robertjan Ansink is dit een toepassing van de 3D printer van dddrop die hij aanvankelijk niet had verwacht. Hij merkt echter dat naarmate de engineers meer ervaring met de filamentprinter krijgen, ze meer toepassingen ontdekken. Daarbij maken ze ook gebruik van de vormvrijheid die 3D printen biedt. Robertjan Ansink: “Soms hebben we een kantgereedschap nodig met daarin een opening, waar een doordrukking van de ponsmachine tijdens het kanten precies invalt. Dat zijn dure gereedschappen, daarom willen we vooraf zeker zijn dat het gereedschap goed is.” Deze zekerheid krijgen ze nu doordat ze ook in zo’n geval eerst een prototype 3D printen en testen. De engineers van Exerion Precision Technology 3D printen ondertussen ook onderdelen die direct in een machine worden ingezet. Een voorbeeld hiervan is de behuizing voor een gereedschap dat ze gebruiken om schroefdraad in plaatdelen te persen en hierin stutten te plaatsen. Robertjan Ansink: “Vroeger zou dit een freesdeel zijn geweest. Door het 3D printen, verkorten we de levertijd, reduceren de kosten van het onderdeel en we integreren meerdere onderdelen tot één geheel, doordat we het ontwerp aanpassen aan de mogelijkheden van 3D printen.” Dit zijn toepassingen in eigen machines die Exerion in de productie inzet. Omdat het printen veel sneller gaat dan uitbesteden van freeswerk, krijgen de engineers tijd om meerdere iteraties te maken om bij het ideale ontwerp uit te komen. “Normaal kost elke iteratie tijd en geld. Met de dddrop 3D printer amper nog.” Robertjan Ansink merkt wel dat dit een andere manier van denken vergt. “Dat gaat niet vanzelf. Het is geen knop die je omzet.”

3D-geprint-Exerion.JPG

Eenvoud
Het maakbedrijf heeft begin dit jaar de dddrop Leader Pro 3D printer gekocht; de versie inclusief de dddrop Smart Module. Hiermee kun je onder andere de 3D printer bedienen vanaf de smartphone of tablet, printerinstellingen live aanpassen én de printer herstarten bijvoorbeeld als de filamentrol op is. Designs worden in SOLIDWORKS gemaakt, als slicer software gebruikt men Simplify3D. Robertjan Ansink vindt vooral het gebruiksgemak van de 3D printer opvallend goed. “De printer is gebruiksvriendelijk; we gebruiken tot nog toe de standaardinstellingen voor het dddrop filament en dat werkt goed. Printen we producten voor intern gebruik, dan willen we wel eens experimenteren, bijvoorbeeld met de laagdikte. Soms vragen we dan teveel van de printer en gaat het mis, bijvoorbeeld als we denken dat geen supportmateriaal nodig is maar dit wel blijkt te zijn.” Snelheid is voor hem nog geen thema. De tijdwinst die de engineers boeken doordat ze de volgende ochtend over de geprinte vormen en modellen beschikken, is al zo groot dat een iets langere of kortere printtijd geen rol speelt. “En hebben we onderdelen sneller nodig, dan kun je dankzij het grote bouwplatform meerdere producten combineren in één printjob.” Voor Robertjan Ansink staat het buiten kijf dat de rol van 3D printen binnen de maakindustrie gaat toenemen. “De tijd zal uitwijzen hoe snel het gaat. Ik zie nog weinig grenzen, er komen steeds nieuwe mogelijkheden.”

3D-printer-dddrop-Exerion.jpg

Exerion Precision Technology
Exerion Precision Technology in Ulft is een system supplier voor machineframes uit plaatwerk. Het specialiseert zich in met name lichte, maar tegelijkertijd stijve frames gemaakt van dunne plaat. Opdrachtgevers komen zowel uit de semi-conductor industrie, medische industrie alsook uit de 2D printwereld. Exerion Precision Technology doet alle engineering in Ulft, waar ook prototypes en kleine series worden gemaakt. Daarnaast is er een fabriek in Tsjechië voor de wat grotere volumes en producten met minder automatisering zoals assemblage werkzaamheden en worden de echt grote series, tot duizenden stuks, in Maleisië geproduceerd. Het Nederlandse maakbedrijf bouwt ook de frames voor de dddrop 3D printer.

Dit artikel is gepubliceerd in 3dprintmagazine.eu, Lees hier het hele magazine.

Klantenoverzicht
Deel deze klant