Belangrijke veranderingen in DraftSight dienstverlening


Belangrijke veranderingen in DraftSight dienstverlening

Vorige maand is DraftSight 2019 gelanceerd, vol nieuwe features die op verzoek van gebruikers zijn toegevoegd. Het programma biedt nu onder andere volledige 3D DWG functionaliteit, IVT (Image Vectorization Technology), integratie met de 3DEXPERIENCE Marketplace en compatibiliteit met SOLIDWORKS 3D CAD en Simulation. Ook is aangekondigd dat er per 1 januari 2020 geen gratis versie van DraftSight meer zal zijn.

Het programma DraftSight is 2D tekensoftware ontwikkeld door Dassault Systèmes, de ontwikkelaar van SOLIDWORKS. U kunt er 2D tekeningen mee maken of bestaande 2D data omzetten in een nieuw ontwerp. Er was een gratis basisversie en een betaalde met aanvullende functionaliteit. Om nog meer kwaliteit te kunnen bieden in nieuwe commerciële versies is besloten om de focus volledig daar op te leggen. Dit betekent dat de gratis versie niet meer beschikbaar zal zijn.

Wat betekent dit voor gebruikers van de gratis versie?

Na 31 december 2019 zullen alle oude versies van gratis Draftsight niet meer werken. Tot die datum kunt u het programma gewoon blijven gebruiken zoals u gewend bent. U kunt gratis versies nog wel activeren, maar niet meer nieuw downloaden.

Wat zijn de nieuwe pakketten en prijzen?

Er komt een onderscheid in versies van DraftSight die alleen te koop zullen zijn in de DraftSight webshop en de zwaardere pakketten voor bedrijven die u via CAD2M kunt aanschaffen. Elk pakket biedt een specifieke set functionaliteiten om te voorzien in de behoeftes van professionals en bedrijven. Enkele features die zijn terug te vinden:

  • 2D tekenen en 3D design voor tekenen, modelleren, prototyping, produceren, lasersnijden en 3D printen
  • Technische support en netwerklicenties voor bedrijven
  • Uitgebreide 3D DWG design- en constraintmogelijkheden
  • API mogelijkheden

Vanaf 1 januari 2020 zijn alle nieuwe versies van DraftSight op de markt. Neem voor informatie contact op met onze adviseurs!

Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht