Innovatie en nieuwe applicaties aangekondigd op SOLIDWORKS World


Innovatie en nieuwe applicaties aangekondigd op SOLIDWORKS World

Online samenwerking, nieuwe ERP oplossingen en meer Simulation mogelijkheden: SOLIDWORKS World 2019 stond bol van de technische innovatie. Onder de noemer 3DEXPERIENCE is de blik op de toekomst van ontwerpen gericht. SOLIDWORKS design software blijft centraal staan, maar door de integratie met nieuwe apps heeft u straks veel meer mogelijkheden. CAD2M heeft de belangrijkste vernieuwingen voor u samengevat.

3DEXPERIENCE platform

SOLIDWORKS heeft zich laten inspireren door social media en de manier waarop we tegenwoordig met elkaar in contact zijn: altijd en overal. Ook het (samen)werken aan designprojecten moet op die manier kunnen. Het 3DEXPERIENCE platform moet dit mogelijk maken. Het is een online omgeving met een compleet pakket aan design oplossingen, voor elke afdeling van het bedrijf. Van engineering tot marketing en sales. Zowel lokaal als in een afgeschermde online omgeving kunnen collega's online samenwerken aan 3D design, analyse, simulaties en intelligente software.

3DEXPERIENCE.WORKS

Het 3DEXPERIENCE.WORKS pakket combineert bestaande en nieuwe applicaties tot één oplossing voor multidisciplinair samenwerken, speciaal voor het MKB. Het biedt grip op het complete proces, van idee tot productie, en verbindt data en teams door alle lagen van de organisatie.

  • Plan: ENOVIA. uitgebreide PDM mogelijkheden, met een koppeling naar de cloud
  • Design: SOLIDWORKS. De bekende design software blijft een belangrijke rol vervullen.
  • Simulate: SIMULIA. Nieuwe simulation mogelijkheden voor berekeningen in de cloud.
  • Manufacture: DELMIAWORKS. Een nieuwe, complete ERP oplossing.

Nieuwe apps

Het complete 3DEXPERIENCE portfolio bevat nog meer nieuwe applicaties, waaronder:

  • SCS - Social Collaboration Services: maakt het mogelijk om online samen te werken aan designs en bevordert communicatie tussen collega’s. Voor het centraal en veilig opslaan en delen van data, informatie en content.
  • SOLIDWORKS xShape: een browser-based ontwerpprogramma voor vrije vorm in de cloud, gekoppeld aan SOLIDWORKS. Een uitbreiding op het al bestaande xDesign.
  • 3Dswym: een online communicatie platform voor alle betrokkenen bij een project, met mobile app. Een soort Facebook maar dan voor projecten, inclusief plaatsen van SOLIDWORKS screenshots, foto's en videos.

De 3DEXPERIENCE, een complete suite aan productie oplossingen, is dus veel meer dan alleen SOLIDWORKS. Het jaarlijkse event SOLIDWORKS World wordt dan ook omgedoopt tot 3DEXPERIENCE World en vindt volgend jaar plaats in Nashville, van 9 t/m 12 februari.


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht