Nieuw: SOLIDWORKS Online Licensing


Nieuw: SOLIDWORKS Online Licensing

Heeft u een standalone licentie van SOLIDWORKS, maar werkt u op meerdere computers? Dan diende u tot nu toe uw licentie te deactiveren en reactiveren op verschillende systemen. Met het nieuwe online licensing wordt dit proces eenvoudiger gemaakt.

Met online licensing kunt u een licentie toewijzen aan een individuele gebruiker, op welk systeem deze persoon ook werkt. U dient hiervoor in te loggen met uw SOLIDWORKS ID op een computer waar SOLIDWORKS op geïnstalleerd is. U kunt vervolgens met de aan u toegewezen licentie werken, totdat u op een ander systeem inlogt en uw licentie daar naartoe 'trekt'. Wanneer u op een ander systeem inlogt, worden ook automatisch uw custom settings meegenomen. U dient wel een internetverbinding te hebben wanneer u via online licensing werkt. Heeft u geen internettoegang? Dan kunt u de licentie ook in de offline modus zetten, waarmee deze op het gebruikte systeem wordt vastgezet voor maximaal 30 dagen.

Standalone versus online licentie

U kunt per licentie nu dus kiezen uit één van de twee volgende licentie-opties:

  1. Standalone licentie (huidig): De licentie is gebonden aan een computer én gebruiker, maar u heeft geen internetverbinding nodig om de licentie te gebruiken.
  2. Online licentie: De licentie is alleen gebonden aan een gebruiker en niet aan een computer. U heeft wel een werkende internetverbinding nodig om de licentie te kunnen gebruiken.

Online licensing activeren

Wilt u gebruik maken van een online licentie? Dan dient u dit te activeren in MySolidWorks. Allereerst: deactiveer de SOLIDWORKS licentie die u wilt omzetten. Log vervolgens in op MySolidWorks (of maak een account aan met uw serienummer). Selecteer in het Admin Portal de juiste gebruiker in uw organisatie en kies het product dat u wil omzetten voor deze gebruiker. Bij de productdetails kunt u klikken op 'Change to Online Licensing'. Hierna kunt u SOLIDWORKS opnieuw opstarten, bij het eerste gebruikt zult u in moeten loggen met uw SOLIDWORKS ID om de licentie te kunnen gebruiken.

Online licensing is beschikbaar voor alle SOLIDWORKS gebruikers, ook als u geen actief onderhoudsplan heeft. Online licensing is mogelijk voor de volgende producten: SOLIDWORKS CAD, Simulation, Plastics, Flow Simulation, Composer, Electrical, PCB, CAM, Inspection, MBD en Visualize (let op: het is niet mogelijk voor SOLIDWORKS PDM).

Meer weten over online licensing, of hulp nodig bij het omzetten van uw licentie? Neem contact op met onze helpdesk via support@cad2m.nl of 0314-377050.

Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht