Nieuwe filamenten beschikbaar


Nieuwe filamenten beschikbaar

CAD2M introduceert een vijftal nieuwe filamenten voor de dddrop 3D printer, ieder met hun eigen voordelen en toepassingen: Nylon, PET-G Carbon, Polycarbonaat, Polypropyleen & Wood. Alle filamenten zijn nu beschikbaar in onze webshop.

Nylon staat bekend om zijn taaiheid in combinatie met flexibiliteit. Het is uitermate geschikt voor productie die zowel stevigheid als enige buigzaamheid nodig hebben, denk hierbij aan bijvoorbeeld protheses. Het kan ingezet worden in omgevingen met een temperatuur tot ongeveer 90 graden.

PET-G Carbon is PET-G filament dat is gevuld met kleine carbonsnippers. Deze snippers geven het materiaal extra sterkte en maakt het product daarnaast lichter. Dit maakt het geschikt voor toepassingen waar gewicht en sterkte belangrijk zijn, zoals voor drones of de automotive.

Polypropyleen is een licht en flexibel materiaal dat veel wordt ingezet voor verpakkingen. Het materiaal is niet gevoelig voor vermoeiing, maar het is ook niet erg sterk. Het is geschikt voor bijvoorbeeld doppen met een plastic scharnier, die vaak open en dicht gaan.

Polycarbonaat is een sterk materiaal dat hoge omgevingstemperaturen kan weerstaan, tot wel 150 graden. Daarnaast kan het materiaal gebogen worden zonder dat het breekt. Polycarbonaat wordt onder andere ingezet voor veiligheidsmateriaal en dankzij de transparantie ook voor bijvoorbeeld kassen of de behuizing van lampen.

Wood filamenten combineert PLA met houtsnippers. Dit geeft het eindproduct een houtuitstraling. Het is daarmee geschikt voor producten als meubels en beelden.

Naar webshop

Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht