SOLIDWORKS Home Use License stopt


SOLIDWORKS Home Use License stopt

Indien u als organisatie gebruik maakt van de SOLIDWORKS Network License (SNL) was het voor medewerkers mogelijk om ook een gratis doorlopende standalone license voor thuisgebruik te activeren, bijvoorbeeld om thuis te oefenen of te werken op afstand. Deze zogenaamde Home Use License (HUL) wordt dit jaar echter uitgefaseerd. SOLIDWORKS wil bedrijven hiermee de regie teruggeven over hun SNLs en bovendien gebruiksvriendelijker manieren voor het op afstand werken met een SNL onder de aandacht brengen.

Waarom verandert het?

Toen de HULs 20 jaar geleden werden ingevoerd waren mobiele werkplekken en VPN verbindingen niet zo toegankelijk als nu. Daarom was de HUL een goede oplossing voor bijvoorbeeld thuiswerken. Veel werkgevers raakten echter de controle over hun HULs kwijt, bijvoorbeeld wanneer deze bleef staan op de persoonlijke pc van een ex-werknemer. Het was daarom moeilijk om aan de gebruiksvoorwaarden voor de HUL te voldoen. Nu zijn er andere oplossingen voor het thuiswerken met SOLIDWORKS en is er besloten om de HULs langzaamaan te laten verdwijnen.

Wat gaat er gebeuren?

Vanaf 1 mei 2019 is het niet meer mogelijk om nieuwe HULs te activeren. Vervolgens worden reeds geactiveerde HULs per 4 oktober 2019 uitgefaseerd. Dit houdt in dat u de HUL kunt blijven gebruiken, maar niet installeren, upgraden, activeren, deactiveren of overdragen. Deze licenties zullen dus steeds verder verouderen.

Wat zijn de alternatieven?

  • Via een VPN verbinding maken met het bedrijfsnetwerk, om zo de SNL te kunnen gebruiken;
  • Een SNL licentie lenen: deze is dan tijdelijk niet meer beschikbaar voor andere medewerkers in het netwerk. Een licentie lenen kan voor een periode tot 30 dagen;
  • Een SNL overzetten naar een standalone licentie voor de medewerkers die veel op afstand werken;
  • Aanschaf van aanvullende standalone licenties en deze eventueel met Online Licensing gebruiken;
  • Verzoek tot uitzondering: als alle bovenstaande opties niet mogelijk zijn voor uw bedrijf, kunt u een verzoek tot uitzondering indienen bij SOLIDWORKS. Neem hiervoor contact met ons op.

Heeft u naar aanleiding van dit bericht nog vragen? We adviseren u graag!

Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht