Urban Mobility Systems wint de pitbike


Urban Mobility Systems wint de pitbike

Heeft u de filmpjes van onze pitbike ook gezien? Deze kleine crossmotor verlootten we onder de iedereen die tijdens onze SOLIDWORKS actie een licentie kocht. Al eerder was te zien dat Urban Mobility Systems de gelukkige winnaar was van deze actie. Vandaag leverde adviseur Gijs de prijs af in het zonnige Oss.

Urban Mobility Systems

Urban Mobility Systems bouwt allerlei voertuigen om tot een elektrische aandrijving, maar ontwikkelt ook verschillende andere automotive toepassingen. Hiervoor gebruiken ze SOLIDWORKS voor het ontwerp en de dddrop 3D printer voor de prototyping. “De 3D printer draait 24/7,” vertelt een enthousiaste Lars Kool, oprichter van Urban Mobility Systems. Dat is ook duidelijk te zien in de gezellige engineeringsruimte: met een groot scherm houden ze de voortgang van hun 3D-prints in de gaten. “Handig, maar ook gewoon leuk natuurlijk!” aldus Kool.

Pitbike als nostalgie

De pitbike komt op een mooie plek terecht: de medewerkers zijn enthousiast en de eerste rondjes worden direct over het terrein gemaakt. Lars gaat meteen op zoek naar een mooie plek binnen het bedrijf om de pitbike tentoon te stellen. En of ze de hem ook gaan ombouwen tot elektrisch? “Nee, de pitbike laten we in tact. We zouden het wel kunnen natuurlijk, maar deze houden we omwille van de nostalgie op benzine.”

Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht