Verminder kromtrekken met Dimafix


Verminder kromtrekken met Dimafix

Sommige materialen hebben de neiging om te vervormen tijdens het printen, omdat het materiaal ongelijkmatig afkoelt. Om dit kromtrekken tegen te gaan, introduceren we Dimafix. Dit is een soort lijmstift, waarmee u het product vastplakt op het printbed. Bijzonder aan Dimafix is dat het product tijdens het printen wordt vastgeplakt aan de plaat, maar na het printen toch eenvoudig verwijderd kan worden.

Hoe werkt Dimafix?

U smeert Dimafix licht uit over het printbed. Als het bed boven de 85 graden wordt verwarmd, gaat Dimafix werken en wordt het kleverig. Zo vormt het een soort lijmlaagje die het product op de plaat vasthoudt. Koelt het bed weer af tot onder de 85 graden, dan plakt de Dimafix niet langer. Het product kan daarom na het printen eenvoudig van de plaat gehaald worden. Kijk in de afbeelding onderaan deze pagina hoe Dimafix op de verschillende bedtemperaturen reageert.

Let op met het gebruik van ammonia in combinatie met Dimafix, dit reageert niet goed op elkaar. Maak daarom de glasplaat eerst vrij van Dimafix met een vochtige doek, voordat u ammonia gebruikt.

De Dimafix pen is verkrijgbaar in onze webshop voor €16,95.

Dimafix-temperatuur-tabel.jpg

Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht