Is mijn product sterk genoeg?

Welk product u ook maakt, het moet altijd geschikt zijn voor zijn toepassing. U wilt bijvoorbeeld weten of het product sterk genoeg is voor zijn belading, en hoe lang het heel blijft. Om hier antwoord op te krijgen, kunt u uw producten aan praktijktests onderwerpen. Maar door gebruik te maken van de simulatie tools in SOLIDWORKS kunt u sneller én goedkoper deze tests virtueel uitvoeren.

"Als je gebruik maakt van complexe vormen of materialen,
dan moet je absoluut een FEA analyse gebruiken."

- Jaap Janssens, CAD docent HAN Hogeschool

Doe zelf uw virtuele tests met SOLIDWORKS

Het is belangrijk om te weten of een product sterk genoeg is voor zijn doeleinde. Zo wil de fabrikant van deze haak weten of hij sterk genoeg is om bepaalde krachten te weerstaan. Hiervoor voert hij een sterkteberekening uit in SOLIDWORKS.

Maak vrijblijvend kennis met Simulation

Benieuwd naar SOLIDWORKS Simulation Standard? Vraag via het onderstaande formulier een trial licentie aan. Tijdens deze trial periode krijgt u tevens kosteloos toegang tot de CAD2M helpdesk. U kunt bij hen terecht met al uw vragen.

Meer weten over simulatie met SOLIDWORKS? Volg onze webinar of seminar.

Webinar
Op vrijdag 19 augustus organiseren we een webinar over SOLIDWORKS Simulation. Hierin worden onder andere de statische sterkteberekening en materiaalvermoeiing behandeld. Na de demo kunt u met eventuele vragen terecht bij een van onze specialisten.

SIM webinar info

Seminar
Op donderdag 25 augustus organiseren we een hands-on seminar over SOLIDWORKS Simulation. U maakt onder begeleiding van een van onze specialisten kennis met het programma en leert u de basis van het simuleren met SOLIDWORKS.

SIM Seminar info

SOLIDWORKS Simulation wordt al gebruikt door:

Lint.jpg